Hem     Om oss     Katterna    Planer     Väntade    Kattungar     Kullar    Galleri    Utställning   Länkar    Kontakt    Gästbok
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om oss...

Mitt namn är Jessica Ledin och har katteriet S*SillyZone´s som föder upp Norsk skogkatt. Jag och min familj bor i Gällö, Jämtlands län.

Vi älskar katter och Norska skogkatter är synnerhet den ras som ligger oss varmt om hjärtat. Dess vilda skönhet, underbara personlighet och temperament är en ynnest att få leva med varje dag! Har man en gång träffat den Norska skogkatten ger det mersmak, det kan vi lova!

Katteriet

Namnet "SillyZone´s" kommer ifrån en liten lek med våra två första katters namn "Sillen" och "Ozone" Vi tyckte det var ett roligt namn plus att det kunde passa på oss, vi är ju litet tokiga,"Silly".

Vi fick vårt stamnamn registrerat 2006 och vi är medlemmar i Sundsvalls kattklubb och Skogkattslingan.

 

Vi är ett litet katteri med två Norsk skogkatt honor och  en Norsk skogkatthane. Vi deltar i avelsprogrammen mot GSD IV och HCM. GSD IV är genetiskt ärftlig sjukdom i kattens metabolism, som resulterar i död för katten/kattungen. HCM är en ärftlig hjärtsjukdom. Dessa sjukdomar och avelsprogrammen mot dem kan du finna mer information om på Skogkattslingans hemsida.

Vårt mål är att bevara Skogkattens viktigaste kännetecken, kroppen och benstommen, den unika dubbla pälsen, det karaktäristiska huvudet med en rak profil, trekant och öron... Det ska aldrig vara någon tveksamhet om det är en skogkatt du har framför dig! Givetvis sätter vi temperamentet över allt, men vi tycker inte att det är orimligt att avla fram katter som har både utseende och temperament och hälsa.

Är du intresserad av en kattunge från oss?

När du vill visa ditt intresse på en kattunge så kan första kontakten  gärna ske via mail, men senare vill vi gärna ha en mer personlig kontakt med dig för att säkerställa att kattungen hamnar i rätt hem och för att du ska få den kattunge som passar just dig.
Vi vill förstås träffa dig personligen innan vi överlämnar kattungen till sitt nya hem. Vi har alltid reservationer mot att sälja om det av någon
anledning inte känns rätt för oss.

När kattungen lämnar oss är den minst 12 veckor men gärna 13-14 veckor.
Vi vill att kattungen ska vara väl rustad inför sitt fortsatta liv hos dig och att stanna med sin mamma litet längre gör kattungen till en säkrare och tryggare individ.

Med kattungen medföljer stamtavla registrerad i Sverak
Kattungen har blivit vaccinerad två gånger, avmaskad ett flertal gånger och chipmärkt.
Kattungen har ett veterinärintyg som inte är äldre än 7 dagar när den levereras och den är försäkrad mot dolda fel i Agria i tre år.

Med sig kommer kattungen ett startpaket med mat, bilder från uppväxten och litet annat smått och gott!

Vi vill gärna ha kontakt med  dig och uppföljning av de kattungar som lämnar oss, dels för att det är så roligt att få se bilder av den växande kattungen och höra små vardagliga historier, dels för att kunna ha en möjlighet att utvärdera vårt avelsarbete. Vi är så tacksamma för detta till alla våra underbara kattungeköpare!

Så... nu blev det mycket information och när du läst så här långt så hoppas jag att du känner sig välkommen av hela ditt hjärta att kontakta mig!